Randevu ve bilgilendirme için, haftanın her günü 09:00 - 22:00 saatleri arasında (+90312) 219 2233 numaralı sabit hattan bizi arayabilirsiniz.

Op. Dr. Burcu KaramürselKadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik Takibi) Uzmanı
Op. Dr. Burcu Karamürsel

Kızlık Zarı Dikimi Konya

Kızlık Zarı Dikimi Konya

Kızlık zarı nedir?

Kızlık zarı ya da tıbbi adı ile himen, maalesef ülkemizde en çok merak edilen konulardan biri. Bu konuda bir süredir yazmıyordum ama o kadar çok soru geliyor ki, bugün yine kızlık zarı dikimi Konya ile ilgili en çok sorulan soruları bu yazımızda cevaplamaya çalışacağım.

Kızlık zarı vajinanın girişinde, birkaç cm içeride, iç dudakların arkasında yer alan, ince bir doku parçasıdır. Çoğunlukla halka şeklinde vajinal girişi çevreler.

Kızlık zarı neden vardır?

Kızlık zarı vajina girişini tam olarak kapatmaz. Çok nadiren doğuştan tamamen kapalı yapıda olabilir. Doğuştan kapalı yapıda ise cerrahi olarak açılması gerekir. Dolayısıyla belirgin bir anatomik fonksiyonu yoktur. Daha ziyade bazı toplumlarda, bekaret ile ilişkilendirildiği için kültürel öneme sahiptir.

Kızlık zarı ne değildir?

Pek çok genç kızın korkulu rüyası olan kızlık zarı, sanılanın aksine, vajina girişini tamamen kapatmaz. Dolayısıyla ilk cinsel ilişki sırasında kızlık zarı patlaması, kızlık zarı delinmesi, kızlık zarı yırtılması gibi şeyler gerçekleşmez.

Ayrıca sanılanın aksine kızlık zarı bakireliği göstermez. Çünkü genç kızların çoğunda esnek yapıda ve ortası geniş açıklık barındırdığı için, ilk cinsel ilişkide kanama olmaması normaldir.

Kızlık zarı neden kanamaz?

Esnek kızlık zarı demek kızlık zarının ilişki sırasında kenarlara doğru yeterince esnemesi ve dolayısıyla kızlık zarında zedelenme olmaması, kızlık zarında kanama olmaması anlamına gelir. Daha önce hiç cinsel ilişki olmasa da hastaların yaklaşık yüzde 80’inde ilk ilişkide hiç kanama olmayabilir.

Kızlık zarı neden dikilir?

Kızlık zarı dikimi için çok sayıda hasta başvurmaktadır. Toplumsal olarak bekarete verilen aşırı önem nedeniyle, birçok genç kız için ilk gece kanaması çok ciddi kaygı yaratır. Bu nedenle kızlık zarı muayenesi ya da kızlık zarı dikimi için çok fazla soru ve talep mevcut.

Aslında temelde kızlık zarı dikimi bir tür genital estetik operasyon gibi düşünülebilir. Bu girişim sonrası birçok genç kızın kendine güveni artar ve evlilik korkusu ortadan kalkar. Maalesef bakire olduğu halde, kızlık zarında esneklik nedeniyle kanama olmayacağı korkusu bile, genç kızları arayışa itmektedir.

Kızlık zarı nasıl dikilir?

Kızlık zarına iki şekilde müdahale yapılabilir:

  • Geçici kızlık zarı dikimi: İlk beraberlikten iki-üç gün önce yapılabilir. Dikişler erimeden beraber olunur.
  • Kalıcı kızlık zarı dikimi:İlk beraberlikten en az bir ay önce yapılır, dikişler iyileştikten sonra beraber olunur.

Kızlık zarı dikimi devlet hastanesinde yapılır mı?

Kültürel nedenlerle yapılan kızlık zarı dikimi, kamu hastanelerinde yapılmamaktadır.

Kızlık zarı düğünden kaç gün önce dikilir?

İşlemin kalıcı ya da geçici olmasına göre değişir. Geçici kızlık zarı dikişi beraberlikten 2-3 gün önce uygulanır. Kalıcı kızlık zarı dikimi ise en az bir ay önce yapılır, ancak ilişki iyileştikten uzun süre sonra bile olsa etkisi ömür boyu devam eder.

Kızlık Zarı Dikimi Konya Fiyatı

Kızlık zarı dikimi fiyatı yapıldığı şehir ve uygulandığı kliniğe göre değişir.

Bu konuda detaylı bilgi için 0(312) 219 2233 ya da Whatsapp`tan 0(545) 219 2234 numaralı hatlardan bilgi alabilirsiniz.

Kızlık zarı 2 defa dikilir mi?

Bazı hastalar çeşitli nedenlerle bu amaçla talepte bulunmaktadır. Teknik olarak ikinci kez kızlık zarı dikimi mümkündür.

Yapay kızlık zarı nedir?

İnternette yapay kızlık zarı adı altında pazarlanan ve kırmızı boya içeren ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler vajina içine yerleştirilerek, ilşki sırasında kırmızı kan benzeri boya gelmesi hedeflenir.

Kızlık zarı kanı nasıl olur?

Kızlık zarı kanının, bir yerimiz kesilince akan kandan farkı yoktur.Bazen taze kırmızı ve bol miktarda, bazen daha az pembemsi sürüntü şeklinde olabilir. Sonrasında kahverengimsi bir renk alabilir.

Kızlık zarı zedelenmesi nedir?

Eğer kızlık zarı ilk ilişki sırasında yeterince esneyemezse, bazı naktalardan ince çizikler olabilir. Buna kızlık zarında zedelenme denir. Tıbbi olarak saat kadranları şeklinde tarif edilir. Örneğin saat 3 ve 5 hizasında laserasyon gibi.

Kızlık Zarı Yapısı

Kızlık zarı yapısı herkeste farklı şekilde olabilir. Çoğunlukla anüler yani halka şeklindedir. Ancak aşağıdaki gibi farklı yapılar da genetik olarak mümkün olabilir:

  • Septalı himen,
  • Kribriform himen(kalbur şeklinde),
  • İmperfore himen(deliksiz yapıda),
  • Mikroperfore himen(çok küçük delik içeren yapıda),
  • Ksentrik himen (yarımay şeklinde).

Bu yapılarla ilgili detaylı açıklamaya web sayfamızda kızlık zarı muayenesi ana başlığından ulaşabilirsiniz.

Kızlık zarı bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Kızlık zarında zedelenme olup olmadığı muayene ile anlaşılabilir. Yani kişinin kendisinin ya da bir başkasının bakarak bunu anlaması mümkün değildir. Bu muayene genellikle adli nedenlerle yapılmaktadır.

Kişinin kendi rızası olmadan bu muayeneye zorlanması ise insan haklarına aykırı bir durumdur.

Adet kanı ile kızlık zarı kanı arasındaki fark nedir?

Kanamalar arasında bir fark yoktur. Dolayısıyla rengine ya da miktarına bakılarak kanın nereden geldiği anlaşılamaz. Ancak muayene ile kanamanın kaynağı anlaşılabilir. Ancak kızlık zarının çoğu zaman esnek yapıda olduğu ve bu nedenle kanamanın olmadığı akılda tutulmalıdır. Bu yüzden bekaret muayenesiningenç kızlar üzerinde yarattığı psikolojik baskı gözönünde tutularak, adli durumlar haricinde yapılmamalıdır.

Güncelleme Tarihi: 06.04.2021
Op. Dr. Burcu Karamürsel
Editör
Op. Dr. Burcu Karamürsel
Op. Dr. Burcu Karamürsel Muayenehane
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
SORU SOR

* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.

Op. Dr. Burcu KaramürselOp. Dr. Burcu KaramürselKadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik Takibi) Uzmanı
+90312 219 2233+90545 219 2234
  1. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  2. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  3. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  4. Op. Dr. Burcu Karamürsel