Randevu ve bilgilendirme için, haftanın her günü 09:00 - 22:00 saatleri arasında (+90312) 219 2233 numaralı sabit hattan bizi arayabilirsiniz.

Op. Dr. Burcu KaramürselKadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik Takibi) Uzmanı
Op. Dr. Burcu Karamürsel

Lazerle Kızlık Zarı Dikimi

Lazerle Kızlık Zarı Dikimi

Lazerle kızlık zarı dikimi Ankara

Kızlık zarı, tıbbi adı himen, genital bölgede iç dudakların hemen arkasında vajinal girişteki açıklığı çevreleyen yapıdır. Çoğunlukla ortası tamamen açık yapıdadır. Nadiren ortası kapalı ya da çok küçük delikli şekilde olabilir.

Ne yazık ki toplumumuzda bekaret sembolü olarak görülmekte, bekaret ise çok yanlış bir şekilde namus göstergesi sayılmaktadır. Namusun yalnızca kadın cinselliğine bağlanmış olması çok acı bir durumdur.

Bekaret baskısı nedeniyle toplumuzda pek çok genç kız, cinsel birliktelik yaşadığı nişanlısından ayrıldığı için yeni bir ilişkiye ve evliliğe cesaret edememektedir ve lazerle kızlık zarı dikimi gibi efsanelere başvurmaktadır. Hatta daha önce hiç ilişkisi olmadığı halde, kızlık zarı esnek olduğu için ilk ilişkide kanamayan ve bu nedenle ayrılığa varan ciddi sorunlar yaşayan genç kızlar çok sayıdadır.

Çocukken ya da genç kızlıkta taciz ve tecavüz sonrası hayatı kabusa dönen gençler bulunumaktadır. Bu grup hastalara yardımcı olabilmek için kızlık zarına yönelik çeşitli cerrahi müdahaleler tanımlanmıştır.

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Kızlık zarı dikimi, bu konuda uzman özel kliniklerde, hasta bilgileri gizli tutularak uygulanan bir işlemdir. Lokal anestezi tek başına ya da sedasyon eşliğinde uygulanabilir. Sedasyon hastanın anestezi doktoru tarafından kısa süreli uyutulması işlemidir. Böylece hasta işlem sırasında hiçbirşey hissetmez, sonrasında da işlemi hatırlamaz. Her iki işlemde de hasta aynı gün evine gidebilir. Hatta şehir dışından gelen günübirlik hastalar aynı gün seyahat edebilir.

Kızlık zarı dikimi çeşitleri nelerdir?

Kızlık zarı dikimi temelde iki şekilde yapılmaktadır:

  • Kalıcı Himenoplasti
  • Geçici Himenoplasti

Her iki yöntem cerrahi dikiş kullanılarak anestezi altında uygulanır. Geçici yöntem, cinsel ilişkiden birkaç gün önce uygulanır ve dikişler kısa sürede erir. Yani birliktelik dikişler erimeden gerçekleşmelidir. Özellikle iyileşecek zamanı olmayan, düğüne kısa süre kalmış hastalar tarafından tercih edilir.

Kalıcı yöntem ise ilişkiden en az bir – bir buçuk ay önce uygulanabilir ve iyileşme gerçekleşip dikişler eridikten sonra beraberlik gerçekleşebilir. Cerrahi sonrası sonuçlar uzun dönem kalıcıdır, yani ilişki olmadığı sürece cerrahi olarak oluşturulan kızlık zarı yıllarca kalıcı olur.

Lazerle kızlık zarı dikimi mümkün mü?

Lazerle kızlık zarı dikimi Ankara konusunda çok fazla soru alıyoruz. Aslında bu efsane nereden çıktı bilinmiyor, ancak son yıllarda ticari kaygılarla lazer teknolojisinin her branşta olduğu gibi jinekoloji alanında da yaygın kullanıldığını ve her derde deva olarak sunulduğunu gözlemliyoruz.

Oysa ki lazerle kızlık zarı dikimi teknik olarak mümkün değildir. Farklı teknik özelliklere sahip lazer cihazları bulunmaktadır. Bunların epilasyon için ya da koyulaşmış bölgelerde cildin rengini açmak için kullanılması mümkündür. Ayrıca çeşitli cerrahi işlemlerde kesici alet olarak da lazer kullanabiliyoruz. Ancak kızlık zarı dikimi lazer cihazı ile kesinlikle yapılamaz çünkü lazer ile dikiş atılması mümkün değildir.

Lazerle kızlık zarı dikimi kesin kanar mı?

Lazerle kızlık zarı dikimi efsanesi doğru olmadığı için, sonucunda kanama garantisi olacağı beklentisi de çok yanıltıcıdır.

Kızlık zarına yapılan güvenilir cerrahi müdahalelerin tümünde dikiş kullanılmaktadır.

Lazerle kızlık zarı dikimi anlaşılır mı?

Lazerle kızlık zarı dikimi anlaşılmaz çünkü yapılan işlem sonrası ile öncesi arasında hiçbir fark yoktur. Dolayısı ile işlemin, hedeflenen kızlık zarı kanamasını sağlaması da mümkün değildir.

Kızlık zarı dikimi kayıtlara geçer mi?

Kızlık zarı dikimi kayıtlara geçmez. Bu işlem özel kliniklerde uygulanmakta ve başvuran hastaların yaşadığı psiklolojik baskı ve endişe, işlemi uygulayan hekimler tarafından bilinmektedir. Bu kadar mahremiyet gerektiren bir işlem yaptıran hasta bilgileri bu nedenle resmi kurumlar ile paylaşılmaz.

Güncelleme Tarihi: 12.06.2023
Op. Dr. Burcu Karamürsel
Editör
Op. Dr. Burcu Karamürsel
Op. Dr. Burcu Karamürsel Muayenehane
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
SORU SOR

* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.

Op. Dr. Burcu KaramürselOp. Dr. Burcu KaramürselKadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik Takibi) Uzmanı
+90312 219 2233+90545 219 2234
  1. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  2. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  3. Op. Dr. Burcu Karamürsel
  4. Op. Dr. Burcu Karamürsel